JEREMY BAKER
jeremy_baker
(Koefnoen, Robert Long, Nonsens, Into The Woods) studeerde aan de Akademie voor Kleinkunst, waar hij werd onderscheiden met respektievelijk de Creativiteitsprijs en de Jean Louis Pisuisse-prijs. Hij schreef liedteksten voor o.a. Adèle Bloemendaal, Ellen ten Damme, Willeke Alberti, Lois Lane, Hetty Feteris, Karin Bloemen, Anousha Nzume, Paul de Leeuw en Mylene d’Anjou, titelsongs voor TV-series als Combat, Helden en Doei en liedteksten voor de musical HomeSchreef toneelteksten als o.a. de theatermonoloog In Beeld en voor toneelgroep De Kale Jan Klaassen En Katrijn Of: Hoe Een Houten Huwelijk Kraken Kan, een nieuwe proloog voor P.C. Hooft’s Warenar en de historische komedie De Bonte Augustus.

Verder volgden script-en liedteksten voor verschillende musicals waaronder The Loveboat 2000, Twilight Tours, Vedette! en ¡Punto-Plata! El Musical, vertalingen van de Amerikaanse produktie van de musical Turks Fruit, Dylan Thomas’ Under Milkwood en het libretto van Mozart’s Die Zauberflöte. Daarnaast schreef Jeremy de opera-libretti van o.a. La Ménage Querelleuse en Sailor And Death.

Vertaalde de musicals Putting It Together, Hartsvrienden, Nonsens en Into The Woods. Zijn vertaling van jeugdmusical Dribbel werd onder de titel Spot met veel succes gespeeld in Amerika, Canada, Singapore, China, Australië en Nieuw-Zeeland.

Voor de cinema-en-carréfilm Fidessa bewerkte Jeremy het gelijknamige sprookje van Louis Couperus tot script en was daarnaast verantwoordelijk voor nasynchronisatie-vertalingen van films als o.a. Chicken Run, Disney’s Keizer Kuzco en Pixar’s Finding Nemo.

Voor televisie volgden, naast talloze vertalingen van animatieseries als Expeditie Berenklauw, Heren in Blik en Generation O!, de NPS-serie Schoolplein die samen met Anousha Nzume werd ontwikkeld. Schreef in de serie Koefnoen Presenteert de afleveringen Vrolijk€ Vrouwtje$ en Toyboy. Was als scripteditor betrokken bij Gouden Bergen en de culinaire comedy Mouna’s Keuken.

Als acteur was Jeremy in theaters te zien in o.a. Nun, O Unsterblichkeit Bist Du Ganz Mein, Tuin Der Lusten, de Prinses Revue, The Broadway Ladybirds, Sabberiosia, In Beeld, zowel de Nederlandse als de Belgische productie van de musical De Producers en Robert Long. Voor zijn rol als Leen Jongewaard in deze laatste productie werd hij onderscheiden met een Musical Award.

Films o.a. Belle van Zuylen-Madame de Charrière, Richting Engeland, Één Zoals Niemand, And The Band Played On…, Mindhunters, Fidessa en The Story Of Boris.

Is stemacteur in o.a. All Grown Up, What’s With Andy, Mon Colle Knights, Transformers, Titeuf en Sanjay & Craig en films zoals o.a. Finding Nemo, The Chronicles Of Narnia, Arthur Christmas en Titeuf De Film.

Televisie o.a. Twintig Plus, Fort Alpha, Tegen Wil En Dank, Toen Was Geluk Heel Gewoon, Linda Linda, Schoolplein, Koefnoen Presenteert en Mouna’s Keuken.

Jeremy is vanaf het eerste seizoen als acteur en schrijver van scènes en liedteksten verbonden geweest aan het satirische AVRO-programma Koefnoen, dat in 2006 onderscheiden werd met de Zilveren Nipkowschijf en in najaar 2016 haar vijftiende en laatste seizoen beleefde.

JEROEN SLEYFER
jeroen_sleyfer(Opvliegers, De Tweeling, In De Ban Van Broadway, Ciske De Rat) studeerde klassiek piano en orkestdirectie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Als componist schreef Jeroen de muziek en arrangementen voor de musicals Kruistocht In Spijkerbroek, Kruimeltje en Afblijven en de voorstellingen Opvliegers en In De Ban Van Broadway

Als muzikaal leider en/of arrangeur werkte Jeroen mee aan musicals als Fame, A Chorus Line, Copacabana, Mamma Mia!, Sweet Charity, De Jantjes, Cabaret, Chess, The Wiz, Ciske De Rat (2007 & 2016), High School Musical, Anatevka, All Shook Up-Love Me Tender, Petticoat, La Cage Au Folles, Zorro, Mahagonny, De Producers, Next To Normal, Soldaat Van Oranje, Hij Gelooft In Mij, De Tweeling, Amandla! Mandela en Chez Brood.

Voor diverse cabaretvoorstellingen, CD’s, films en televisieprogramma’s was hij componist/arrangeur en producer van o.a. De Mike En Thomas Show, John Kraaijkamp Musical Awards Gala en Koefnoen.

Jeroen had de muzikale supervisie over de musical Ich Will Spaß in het Duitse Essen en het John Kraaijkamp Musical Awards Gala.

Voor diezelfde John Kraaijkamp Musical Award werd hij genomineerd voor Beste Componist in 2009 voor Kruistocht In Spijkerbroek en in 2010 voor Beste Muziek/Arrangementen voor All Shook Up-Love Me Tender. Voor zijn werk in Ciske De Rat werd Jeroen onderscheiden met een Musical Award.

BESTUUR

Janneke van der Wijk (voorzitter)
directeur Conservatorium van Amsterdam

Aswin Laheij (penningmeester)
business director RTL Nederland